Author Message

<  PROSLE ZURKE / PARTY HISTORY  ~  :: BAD COMPANY [UK] :: 10.OKTOBAR 2008.

toxic_.
Posted: Fri Sep 05, 2008 9:22 pm Reply with quote
CODEX CODEX

Maldini and Vegas are one half of renowned collective BCUK, they are responsible for some of the biggest anthems on the Drum & Bass scene. Following an association with Renegade Hardware that had seen a barrage of tracks under various guises released from their crew – including Future Forces and Absolute Zero & Subphonics. BC Recordings was founded in 1998. Carrying a torch for the darkside, early tracks like 'The Nine' and 'The Pulse' (released on Grooverider’s Prototype imprint) set a new sonic standard as BC shifted focus away from the mid 90s dominance of jump-up jungle and blazed a new path. Their debut album 'Inside The Machine' and its follow up 'Shot Down On Safari' continued the trend for speaker blowing mayhem while the Digital Nation project saw these audio pioneers highlight the talents of like-minded collaborators as a live act.

DJing masters of the drum and bass scene Maldini and Vegas have been playing across the globe from the furthest corners of Tiawan to Australia, New Zealand, Brazil, across all of america to the deepest europe and further. Covering the four corners of the drum and bass globe they are also regulars at London’s hotspots - including Fabric and The End. As Vegas explains, “We relish the chance to break unchartered territory for Drum & Bass and would love to play in Mexico, Egypt, or anywhere we havn't been.” DJing highlights from 2004 have included the Exit Festival in Serbia, Ten Days Of Techno in Belgium and two trips to Russia where they played to crowds of 10,000 in St. Petersburg.

The guys are also busy with sister label BC Presents. Hot on the heels of earlier releases from Matrix and C4C are incoming floor-fillers from The Upbeats, Sonic, Teebee and Genr8 v Body & Soul, currently making a real storm on plate. Also in the pipeline is the long awaited Matrix remix of a tune by 100hz, 'Sex With A Strangers'.

Setting their sights on breakbeat domination Defiance Recordings will be launched next year. The first release 'Warewolf' to be supplied by New Zealand duo The Upbeats, currently being smashed on dub by Ram supremo Andy C. Later releases will include collaborations with Teebee, Ed Rush, Friction, Loxy, and maybe a little suprise from the legend LTJ Bukem to name a few. As Maldini puts it, “Defiance is about releasing whatever we want. A platform diary of what we're in."

ovako bilo
http://www.youtube.com/watch?v=3yQj-xlvSDM

Last edited by toxic_. on Sat Oct 11, 2008 9:58 pm; edited 5 times in total

www.myspace.com/toxic_codex
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
axis
Posted: Fri Sep 05, 2008 11:46 pm Reply with quote
koska koska
bice kupanja Scoate limba
View user's profile Send private message MSN Messenger
Shonez
Posted: Mon Sep 08, 2008 7:27 pm Reply with quote
koska koska
Opet otvaranje sa BC, najsss..
View user's profile Send private message
Kulin B.A.N.
Posted: Thu Sep 11, 2008 9:32 am Reply with quote
patofna patofna
2008. DO JAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kiseli_sekret
Posted: Thu Sep 11, 2008 10:30 am Reply with quote
patofna patofna
brate dokleeeeeeeeee visheeeeeeee????

jebo vishe bad company!

super su oni, nemam nishta protiv, ali brate, samo njih dovodite, dajte malo da promenimo.... ovo ono....

Posted: Thu Sep 11, 2008 11:57 am Reply with quote
Site Admin Site Admin
mozda ima veze sa tim sto najvishe ljudi dolazi bas na BC ?

pravo pitanje je kako to promeniti, jer bi kapiram prsla zhurka da dovedu nekog 'nepoznatog' kao npr. AUDIO (lupio) ili DOM... ili je to mozda previse skupo za investicije domacih 'klubova', kojih bi realno trebalo da bude sramota sto se uopste tako i deklarisu...

da budem jasan, ova prozivka nije toliko usmerena ka nasim drugarima, jer su im mogucnosti realno ogranicene, vec ka vlasnicima klubovima koje drze likovi koje uopste nista ne zanima i sve stvari i odgovornost koju bi inace oni trebali realno da prihvate, bez blama (i cak sa kilometarskim ubedjivanjima i objasnjavanjima) svaljuju na inicijatore zhurke...

sve sam sigurniji da ne treba ocekivati nista preterano pametno na domacoj klupskoj sceni dok se ne iscimamo da napravimo svoj klub... videcemo se jednog dana kad se to napokon desi... do tada, ko prezivi pricace...

takodje, svako ko kuka na situaciju, slobodan je da preduzme nesto, siguran sam da bi ekipa ispratila svaku dobru akciju... naveo bih adu medjicu kao odlican primer za rispekt...

zhurke van domacih smorenih 'klubova' i/ili otkrice nekog novog mesta sa dobrim duhom, nesto su najvaznije sto mora da se desi...

koalicija zajedno
Zambeste

Posted: Thu Sep 11, 2008 8:00 pm Reply with quote
koska koska
dominator wrote:
mozda ima veze sa tim sto najvishe ljudi dolazi bas na BC ?

pravo pitanje je kako to promeniti, jer bi kapiram prsla zhurka da dovedu nekog 'nepoznatog' kao npr. AUDIO (lupio) ili DOM... ili je to mozda previse skupo za investicije domacih 'klubova', kojih bi realno trebalo da bude sramota sto se uopste tako i deklarisu...

da budem jasan, ova prozivka nije toliko usmerena ka nasim drugarima, jer su im mogucnosti realno ogranicene, vec ka vlasnicima klubovima koje drze likovi koje uopste nista ne zanima i sve stvari i odgovornost koju bi inace oni trebali realno da prihvate, bez blama (i cak sa kilometarskim ubedjivanjima i objasnjavanjima) svaljuju na inicijatore zhurke...

sve sam sigurniji da ne treba ocekivati nista preterano pametno na domacoj klupskoj sceni dok se ne iscimamo da napravimo svoj klub... videcemo se jednog dana kad se to napokon desi... do tada, ko prezivi pricace...

takodje, svako ko kuka na situaciju, slobodan je da preduzme nesto, siguran sam da bi ekipa ispratila svaku dobru akciju... naveo bih adu medjicu kao odlican primer za rispekt...

zhurke van domacih smorenih 'klubova' i/ili otkrice nekog novog mesta sa dobrim duhom, nesto su najvaznije sto mora da se desi...

koalicija zajedno
Zambeste

Konstatacije potpuno na mestu..niko nece nista da se cima, sve bi da je servirano. E pa nema, nije ovo london ili njemacka pa sad da sve prsti od kvalitetnih zurki..Takodje nema tu ni neke zarade ako vec oces dobro rejvanje. Tako da mislim da bi stvarno trebalo da se nadju svi ljudi koji hoce dobro zezanje uz kvalitettnu muziku, i da se poradi na tome da jednom mesecno napravimo neko ludilo da narednih metar dana moras da iskuliras, pa onda opet..ima toliko mesta u i oko Bg-a gde mogu odlicni zurovi da se prave, pogotovu na otvorenom. Sad jeste da prolazi ta open-er sezona, al treba se iscimati..najtezi je prvi potez, posle ce sve da ide vec uhodanim tokom. Moze da bude i 30 ljudi realno, al da niko od njih nije tu zato sto je to taj i taj klub gde je mega_urbano_super_kul_ekipa itd, nego da se stvarno pobegne od poplave jebenog mejnstrima..

eto to su neke ideje.moze da se i zove kolektiv "zajedno" Zambeste cu gura deschisa
dominator
Posted: Fri Sep 12, 2008 5:40 am Reply with quote
Site Admin Site Admin
dakle, manje misliti, vise raditi... ne da se ceka neko drugi i da se kuka, nego da se preduzme inicijativa... forumi treba da budu za koordinaciju a ne za teoriju o tome sta bi trebalo - to svi manje vise znamo, nego da vidimo sta ce ko konkretno da uradi, narocito kad su konkretne akcije u pitanju -> zhurke, izdanja, distribucija, ozvucenje, lejblovi...

koalicije nastaju kad se grupe prepoznaju po tome sta su uradile i osete zajednicke interese... one obrnuto nastale ne valjaju...

Posted: Fri Sep 12, 2008 5:33 pm Reply with quote
CODEX CODEX
hm.....da....kada klubovi nekada u zivotu budu platili bilo sta a ne da mi iz svog dzepa finansiramo ljudima zabavu, pritom da vecina ljudi ulazi na spisak ili ne zeli da plati kartu kako se to inace radi svuda u svetu mozda se onda i nesto promeni. realno sa 400, 500 din po coveku, meni nije jasno kako uospte mi i nesto pravimo jer je, kada se na kraju sve sabere i oduzme, ukupna cifra daleko manja od samo samog realnog bukinga bilo kod stranog artista...a de je tu avion, hotel, hrana, plakati, ozvucenje....itd...kapiram da svi misle da to sve pada sa neba i da je oraganizovanje bilo kog dogadjaja da samo dodjes u klub i kazes e ja bi da radim to i to i da se onda sve desi samo od sebe...
a zasto BC, pa zato sto su najjaci Zambeste
svi vole teebeeja pa se pokazalo kolko je ljudi doslo kao i za ostale artiste na koje se ljudi "loze" i "zeleli" bi da cuju...ispada da oni koji ne slusaju tolko dnb najvise i dolaze, placaju karte, zapravo se i zabavljaju ....

View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Shonez
Posted: Sat Sep 13, 2008 2:31 am Reply with quote
koska koska
brate takve zurke kakve su bile u dzamiji za 5e nema nigde u evropi, necemo sad o svetu..mislim da ko se zali moze samo da ostane slobodno u bloku ili gde vec i da sedi na klupici i hejtuje..rispekt za BC, sto da ne otvore opet sezonu, prosla je bila kul Clipeste din ochi
dominator
Posted: Sat Sep 13, 2008 1:21 pm Reply with quote
Site Admin Site Admin
e a sto su bile zurke po atomskim sklonistima za dz, da ne pricam Clipeste din ochi

Posted: Sat Sep 13, 2008 7:14 pm Reply with quote
patofna patofna
Joined: 23 Apr 2008 Posts: 176 Location: New Belgrade Massive . 38 .
Gomila, i bile su do jaja Zambeste cu gura deschisa a i dalje su Zambeste

Neam sta da dodam, sve je receno i sve je na mestu. Bas sam sinoc sa svojim Shadoon-om pricao o tome, parafraziram obojicu "ko ih jebe kad nece da daju 5 eura za izvodjaca".

Mislim da je Toxic to ovde najbolje objasnio. U organizaciji zurke nista, ali apsolutno nista nije za dzabe, a publika bi htela da izvoljeva i strance i jos da budu za dzabe, i da bude pice 100 dinara i da josh dodju u 1.

Bilo bi okej da se neko prvo zapita "a zasto ja nemam 400-500 dinara da platim za izvodjaca, a onaj drugi ima da da za nekog house dj-a i po 1200 dinara"

Po meni je dnb dovoljno dancefloor muzika da uz nju mogu svi da se zabavljaju. Samo da se odreknu tih predrasuda da to mora biti neko bog zna koje mesto i bog zna koji uslovi. Previse razmazenosti bez preke potrebe.

Aj pa, nek je sa srecom novo otvaranje sezone, ko zna koje po redu za Codex ekipu.

Posted: Sun Sep 14, 2008 7:28 pm Reply with quote
koska koska
kaada ljudi budu ishli da slushaju muziq skapirace da djole i ranko vrede mnogo vishe nego shto trazhe...mozhete mi se smejati zbog ovog i misliti da se uvlachim ali ja to nikad nisam radio niti sam ikad trazhio spisak, upravo iz gore navedenih razloga i poshtovanja prema njima i njihovom radu sam uvek spreman da platim ulaz i tako ce biti dokle god budem imao kinte u dzepu...smrz'o sam se ko pichka idem na kafu

Posted: Mon Sep 15, 2008 3:02 am Reply with quote
CODEX CODEX
Sta trazimo mi ? Zambeste cu gura deschisa

kiseli_sekret
Posted: Mon Sep 15, 2008 11:56 am Reply with quote
patofna patofna
toxic_. wrote:

svi vole teebeeja pa se pokazalo kolko je ljudi doslo kao i za ostale artiste na koje se ljudi "loze" i "zeleli" bi da cuju...ispada da oni koji ne slusaju tolko dnb najvise i dolaze, placaju karte, zapravo se i zabavljaju ....

zato shto nemaju pojma... njima je to sve isto... samo treba dobro izreklamirati po forumima za sve urbanchitje i urbanchice.... zhurka koju ne smete propustiti.... kazhite im kako nece biti kul ako ne dodju...

evo ja predlazhem.... ko je za to da dovodimo chika gridloka???? jeste da je chovek daleko, al iscimamo ga kad je na nekoj evropskoj turneji...

ili ima neko bolji predlog??

u svakom sluchaju... ajde mi da skupimo pare.... napravimo fond.... ja sam za.... jedino shto nemam kontakte i tako to.... al ako se svi iscimamo mozhemo da uradimo neshto! nek nas se skupi 30 da damo pare... pa ne mora niko drugi ni da dodje... josh bolje... bez rumuna Diabolic

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 3
Goto page 1, 2, 3  Next
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum